Psycholoog Maran Kniese

Ik ben Maran Kniese, 49 jaar en werkzaam als trauma- en rouwpsycholoog in Doorn.

Los van mijn kennis en ervaring is de persoonlijke klik het meest belangrijk in een begeleidingstraject. Alleen tijdens onze ontmoeting komen we erachter of ik de geschikte begeleider voor je ben. In een eerste vrijblijvende afspraak nemen we daar dan ook de tijd voor.

Je bent bij mij in ieder geval in kundige handen. Ik ben afgestudeerd als psycholoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam in 1999 en heb jaren gewerkt als arbeidspsycholoog en coach op het gebied van professionele en persoonlijke ontwikkeling. In de afgelopen veertien jaar heb ik Natuurvoedingskunde, Trauma- en rouwbegeleiding, Traumatherapie en Lichaamsgerichte therapie gestudeerd. In Praktijk Viriditas combineer ik mijn gedegen psychologische achtergrond met kennis over voeding, lichaamswijsheid, trauma- en rouwbegeleiding, hooggevoeligheid en ervaring met allerhande therapievormen.

Ik heb een integrale en doeltreffende aanpak ontwikkeld, op maat gemaakt voor ieder uniek mens. Voor de ene persoon is een combinatie van vertellen en ademoefeningen het meest helend, terwijl de andere persoon bijvoorbeeld een afscheidsritueel mag doorlopen om los te komen uit oude pijn. Indien gewenst of nuttig in het traject stel ik een voedingsadvies voor je op, bijvoorbeeld om je te helpen aan te sterken bij een burn-out of na een ziekte. Ik ben zowel cognitief als lichaamsgericht opgeleid,  kan goed meedenken aangaande zingevingsvraagstukken en word door mijn cliënten ervaren als een liefdevolle en aandachtige begeleider. Bij iedere ontmoeting ga ik uit van de diepe overtuiging dat ieder mens bezield is en dat ons lichaam nooit liegt.

Mijn praktijk ligt in een prachtige groene omgeving. Mijn cliënten omschrijven deze werkruimte als rustig, besloten, vertrouwd en heilzaam. Therapie betekent overigens niet automatisch dat iets zwaar of donker hoeft te zijn. Mochten er delen in jou angstig zijn om aan therapie te beginnen of wellicht heb je eerder trajecten gevolgd en ben je teleurgesteld: tegen die delen wil ik zeggen ‘welkom!’

Mijn expertise in het kort: diepte-psychologie, traumabegeleiding, rouwverwerking, systemisch werk, begeleiding bij burn-out, natuurvoeding, hooggevoeligheid, regressietherapie,  innerlijk kind-werk, zingeving, wandelcoaching, biografiek en mensontwikkeling. 

Neem vrijblijvend contact met mij op om te bespreken wat ik voor jou kan betekenen.