Over Praktijk Viriditas

Welkom bij Praktijk Viriditas van Maran Kniese. Ik ben psycholoog in Doorn en specialist op het gebied van trauma- en rouwverwerking en burn-out ondersteuning. Praktijk Viriditas is in november 2017 opgericht en ik bedank iedereen die de weg naar mijn praktijk heeft gevonden. Dank voor het vertrouwen.

Viriditas betekent groenkracht. De term werd veelvuldig gebruikt door de Duitse mystica Hildegard van Bingen in de 12e  eeuw om geestelijke en lichamelijke groei te symboliseren en daarnaast de helende kracht van de natuur te benadrukken. “Net als bloed beweegt Viriditas door onze aderen, zonder deze groeikracht worden wij mensen moe, verzwakt en missen we vitaliteit en zingeving.” Hildegard van Bingen heeft veel waardevolle inzichten opgedaan aangaande gezondheid, zingeving en voeding. Daarmee heeft ze mij geïnspireerd. Soms voelt het voor mij dat ik op haar schouders sta.

De term Viriditas past bij mijn visie op persoonlijke groei. Ik geloof in de kracht van ieder mens, ook als die mens vermoeid of getraumatiseerd is. In mijn praktijk bied ik mensen het Groen: letterlijk middels mijn werkomgeving in de bossen van Doorn en figuurlijk door hen met mijn kennis, ervaring en toewijding bij te staan. De Kracht komt van mijn cliënten zelf: ieder mens heeft draagkracht, soms verstopt onder vele lagen van pijn en verdriet. Samen zullen we die lagen aanboren en bewust worden van veerkracht en herstelvermogen.

Net als een boom takken en bladeren heeft, hebben wij mensen allerlei delen in ons. Zo kent vrijwel iedereen de innerlijke criticus. Of wellicht herken je het deel met faalangst ‘daar begin ik maar niet aan want het mislukt toch’, of het deel dat afwijst ‘jij vindt mij niet leuk, daarom vind ik jou zeker niet leuk’, het deel dat boos wordt als het denkt aangevallen te worden, het deel dat alcohol/drugs/schermtijd nodig heeft…. geloof het of niet: al deze delen leveren een nuttige bijdrage in jouw systeem. Ik ben nieuwsgierig naar al deze delen in jou.

Wees welkom in mijn praktijk. Ik begeleid je graag en mocht ik niet de geschikte coach voor je zijn: dan help ik je een ander passend persoon vinden.
Neem vrijblijvend contact
 met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

In mijn praktijk in Doorn kun je terecht voor begeleiding bij impactvolle gebeurtenissen in je leven zoals een burn-out, scheiding, verlies van een dierbare of situatie, vermoeidheid, somberheid, jeugdtrauma’s, stress, angst, hooggevoeligheid, rouwverwerking, zingevingsvraagstukken, ziekte en onzekerheden.

Mijn praktijk in de late lente en hieronder in de vroege lente met de prachtige azalea’s, na een fris regenbuitje.